041-608-581 deko.knauf@gmail.com

 

Preden se postopek vpihovanja v ostrešje lahko začne, je treba postoriti nekaj stvari. Najprej je potrebno zatesniti vse podboje na podstrešju.

Če tega ne bi storili, bi kasneje izolacijski material uhajal iz strešne konstrukcije, s tem pa bi se krepko zmanjšala kvaliteta izolacijske plasti. Tako je treba zapreti razmak med kapno lego in med tramovi ter deskami. Zapreti je potrebno tudi preostali del stene - pri zidanih hišah gre predvsem za prostore med zunanjo streno in strešno konstrukcijo.

 

 priprava_vpihovanje_1.jpg

 

Kakšno količino izoLacije potrebujemo?

Za vpihovanje potrebujemo seveda primerno izolacijo. Pri nas ponujamo storitev vpihovanja celulozne izolacije ter vpihovanje iz steklene volne Supafil. Za vpihovanje je potrebna različna količina glede na tip izolacije. Če pogledamo za standarden tip izolacije na podstrehi, debeline 30 cm ter da gre nekako za povprečno površino 100 kvadratnih metrov, potem potrebujemo:

  • Celoloza 0,038 W/mK: približno 1600 kg oz. 115 kom. vreč
  • Supafil-volna 0,034 W/mK: približno 1200 kg oz. 73 kom. vreč

 

priprava vpihovanje 2

 

Priprava na izvedbo

Priprava na vpihovanje je hitra, traja nekje od 30min do 1 ure. Odvisno je od tipa objekta in dotopnosti, saj je potrebno od stroja za vpihovanje, kamor se vnaša izolacija iz vreč, potegniti cev za vpihovanje do mesta, kamor želimo aplicirati izolacijsi material.  

Koliko časa traja postopek vpihovanja izolacije?

Za eno običajno podstreho, približne površine 100 m2 in pri debelini izolacije 30 cm, potrebujemo nekje 6 do 8 ur. To lahko opravita dva delavca. Dela se lahko izvajajo skozi celo leto, tudi v primeru slabega vremena. V tem primeru je potrebno zagotoviti le prostor pod streho, kamor je možno postaviti stroj za vpihovanje izolacije.